krpan duo webAnđelko Krpan (Zagreb, 1967.) diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u razredu Kristijana Petrovića, te 1995. magistrirao na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču kod Dore Schwarzberg. Usavršavao se na majstorskim tečajevima kod Yfraha Neamana, Igora Ozima te na Menuhin Music Academy u Gstaadu. Solistički je nastupao u Švedskoj, Austriji, Italiji, Rusiji i Ukrajini. Bio je član Bečke komorne filharmonije(1990.-93.), zatim član Zagrebačkih solista (1993.-97.), koncertni majstor Zagrebačkih solista (1997.-2002.), koncertni majstor Orkestra HNK iz Zagreba (2002.-2006.), a od 1995. predaje violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Jedan je od utemeljitelja i prvi violinist Gudačkoga kvarteta Sebastian.
Osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom violinističkom natjecanju Alpe-Adria u Italiji (1988.), Nagradu HGZ-a (1989.), laureat je Međunarodnog violinističkog natjecanja Václav Huml u Zagrebu (1993.), dobio je Nagradu Muzičke omladine Ivo Vuljević za najboljeg mladoga glazbenika Hrvatske u 1993. godini. Godine 1999. odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, a 2008. dobio je nagradu Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za iznimne umjetničke dosege. S gudačkim kvartetom Sebastian, pijanisticom Nadom Majnarić, te violistom Markom Generom snimio je sedamnaest CD-a za izdavačku kuću Croatia Records. Dobitnik je diskografske nagrade Porin za CD Hrvatske sonate ostvaren u suradnji s pijanisticom Nadom Majnarić.

 Martin Krpan (Zagreb,1995.) diplomirao je violinu 2018. u razredu Leonida Sorokowa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršava se na Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy u Leipzigu u razredu Ericha Höbartha. Tijekom školovanja osvojio je niz nagrada na regionalnim i državnim violinističkim Natjecanjima učenika i studenata glazbe, na Hrvatskom natjecanju komornih sastava, te na međunarodnim violinističkim natjecanjima Etide i skale u Zagrebu, Lions Grand Prix u Rijeci, Alpe Adria u Goriziji (Italija), te Rudolf Matz u Dubrovniku. Godine 2015. osvojio je 3. nagradu na hrvatskom državnom natjecanju Papandopulo u kategoriji komornih sastava, te mu je za to postignuće dodijeljena i Dekanova nagrada. Godinu dana kasnije na istom je natjecanju osvojio 2. nagradu u kategoriji violine. Godine 2016. bio je koncertni majstor međunarodnog orkestra Euphony. Pohađao je tečajeve violine u Grožnjanu (A. Krpan i S. Milenković), u Opatiji (M. Sorokowa, L. Sorokow), na Strings International Music Festival u Bryn Mawru (Philadelphia, SAD), na Međunarodnoj ljetnoj akademiji u Semmeringu, Austrija (Dora Schwarzberg, Anna Dzialak Savitska), te komorne glazbe u Weikersheimu (Belcea kvartet). U sezoni 2016.-17. je kao koncertni majstor Orkestra leipziške akademije izveo Mozartovu operu Don Giovanni, a u sljedećoj sezoni je kao koncertni majstor istog orkestra nastupio u leipziškom Gewandhausu izvodeći djela Blachera, Reineckea i Čajkovskog. Od 2018. godine djeluje kao prvi violinist Zagrebačkog kvarteta, te od 2022. kao docent komorne glazbe na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.