duo balyk Nataša Balyk pripada generaciji glazbenika koja se već od ranih početaka isticala briljantnom tehnikom i istančanom muzikalnošću svojim glazbenim interpretacijama. Izvedbom na domri*(specifičnom žičanom instrumentu za trzanje), pridaje jednu novu umjetničku vrijednost ovom narodnom ruskom instrumentu. Magistrirala je 1983. godine na Muzičkoj akademiji u gradu Astrahan (Rusija), gdje je poslije radila kao docentica, a 1987. godine doktorirala je na Državnom konzervatoriju Rimski-Korsakov u St. Petersburgu

  Nastupala je na mnogim koncertima kao solistica te kao koncertmajstor Astrahanjskog filharmonijskog orkestra. 1993. godine N. Balyk zajedno sa suprugom Volodimirom osnovala je jedan vrlo raritetan komorni sastav u Rusiji „Nata Bene Trio“, koji svojom izvrsnošću  ubrzo osvaja brojne nagrade: Grand Prix u Francuskoj, 1. nagrada na natjecanju u Castelfidardu u Italiji i druge, a nastupali su na turnejama diljem Europe (Francuskoj, Švicarskoj, Italiji, Njemačkoj, Slovačkoj, Nizozemskoj i dr.).  Godine 1999. trio snima nosač zvuka za njemačku izdavačku kuću VMA kojeg časopis "Intermusik" proglašava CD-om godine.

  Poslije stalnog preseljenja 1998. sa obitelji u Hrvatsku, učestalo svira u formaciji  Dua Balyk diljem Hrvatske, a i u inozemstvu (Slovenija, Austria, Grčka, Finska). 2017 god. Duo Balyk održava svoju prvu uspješnu turneju u većim gradovima Kine. Od 2010. N. Balyk djeluje kao profesorica mandoline u Glazbenoj školi I.M. Ronjgova Rijeka, osvajajući sa svojima učenicima brojna Državna i Međunarodna  priznanja.

   Vladimir (Volodimir) Balyk  jedan je od istaknutih  predstavnika suvremenog izvođaštva na harmonici. Studij klasične harmonike završio je na Mykola Lysenko Lviv National Music Academy (Ukrajina). Doktorirao je 1986. godine na Glazbenoj akademiji Gnessin u Moskvi. Laureat je jednog od najuglednijih međunarodnih natjecanja harmonikaša Vogtländischen Musiktage  Klingenthal-Markneukirchen  u Njemačkoj 1981. godine.

  Već prvim solističkim koncertom 1977. god. potaknuo je iznimnu pozornost i  zanimanje glazbenog svijeta te postaje sve učestalijim gostom brojnih koncertnih pozornica diljem Europe, među kojima se ističe njegov solistički nastup 1999. u Parizu u sklopu koncerta "Music for Peace at UNESCO" zajedno s najistaknutijim umjetnicima svijeta.  1994. godine V. Balyk dobitnik je naslova Zaslužni umjetnik Rusije, a 1995. proglašen je čovjekom godine na području kulture i  umjetnosti.

   Pored svega se bavi i pedagoškim radom. Od 1987. do 1998. godine Volodimir Balyk redovni je profesor harmonike na Muzičkoj akademiji u gradu Astrahan (Rusija), od 1998. profesor je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu , a od 2018. god. profesor je i savjetnik harmonike u Glazbenoj školi I. M. Ronjgova Rijeka.