stratosdUbrzo nakon svog osnutka u proljeće 2013., kvartet Stratos pobudio je zanimanje javnosti svojim prvim uspjehom. U jesen 2013. osvojio je 1. nagradu na 20. Međunarodnom natjecanju Johannes Brahms u Pörtschachu u kategoriji komorne glazbe. Kako su oduševili i žiri i publiku kvartet je odlikovan posebnom nagradom koju dodjeljuje Neues Künstlerforum. Nakon poziva za nastup u okviru festivala Turku Music Festival u Finskoj uslijedila je u istoj godini i Nagrada za komornu glazbu Windisch.

Nakon uspješne audicije u listopadu 2013. godine, kvartet je primljen na ECMA (European Chamber Music Academy) kao prvi i jedini klavirski kvartet, što je mladom kvartetu omogućilo suradnju s vrsnim komornim glazbenicima i profesorima kao što su Hatto Beyerle, Johannes Meissl, Afred Brendel, Ralf Gothoni, Avedis Kouyoumdjian, Claus-Christian Schuster, Jerome Pernoo, Michel Lethiec i drugi.

Otada su uslijedili nastupi u prestižnim koncertnim dvoranama kao što su Wiener Musikverein, Brucknerhaus Linz, Wigmore Hall u Londonu, na Festivalu Harmos u Portu, u dvorani Grande Auditorio Centra Gulbenkian u Lisabonu, na Festivalu Antonín Dvořák, Festivalu Grafengg te u SAD-u, Japanu, Finskoj i Francuskoj. Pojedine su koncerte uživo snimale i prenosile radijske i televizijske postaje kao što su Ö1 i RTP.

Ova četiri glazbenika višestruki su dobitnici nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima koji iza sebe već imaju zavidan niz koncertnih nastupa i kao solisti, komorni glazbenici i kao članovi orkestra. Obzirom na njihovo porijeklo iz različitih država (Austrija, Japan i Češka) ovim mladim glazbenicima veliko je i dodatno zadovoljstvo što svojim već stečenim individualnim iskustvom mogu stvarati zajednički zvuk u osnovanom klavirskom Stratos kvartetu te ga približiti što široj publici.

U ožujku 2016. godine mladi je kvartet osvojio 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju za komornu glazbu „Citta di Pinerolo e Torino“ (član WFIMC), kao i posebnu nagradu za najbolju interpretaciju Schumanna između 42 ansambla. U studenome 2017. godine kvartet je osvojio 1. nagradu kao i „Grand Prix“ na Međunarodnom natjecanju za komornu glazbu Ludwig van Beethoven u mjestu Luslawice. Kvartet Stratos uvršten je potom u program Saveznog ministarstva za Europu, integraciju i vanjske poslove Republike Austrije pod nazivom „New Austrian Sound of Music“.